Zaterdag 14:30 – 16:00 uur

Na het grote succes van vorig jaar met verrassende winnaars, organiseren wij weer een gezamenlijke wedstrijdvoor de opduwers tijdens dit evenement. Opduwerdag Vinkenveen en de Warmondse Schippertjesdagen hebben wederom de handen ineen geslagen en organiseren de opduwer trekwedstrijd. De bedoeling is dat de opduwers alle twee de wedstrijden strijden om de wisselbeker, welke beschikbaar is gesteld door Bakker Protech Marine Service en Bakker Waterwerken

De eerste wedstrijd was zaterdag 9 Juni in Vinkenveen en de tweede op zaterdag 8 september in Warmond. Niemand is verplicht alle wedstrijden mee te doen, maar de winnaar wordt wel over twee wedstrijden bepaald.

Wij verwachten rokende diesels, klappende uitlaten, veel schroefwater en als het een beetje meezit een ver uitslaande wijzer op de trekklok. 

Uitleg:

Het is de bedoeling is dat iedere opduwer individueel aan de trekklok laat zien wat hij waard is. De getrokken waarde in kilogrammen wordt gedeeld door het aantal paardenkrachten (pk) van de motor.

Rekenvoorbeeld: een opduwer met een 12 pk Kromhout trekt 135 kilogram op de klok. De uitslag is dan 135 kg/12 pk = 11,25 kg/pk. De opduwer met de hoogste waarde is de winnaar.

Het kan dus zijn dat een klein opduwertje met een één-cylinder motor aan boord relatief sterker is dan een grote opduwer met een zware zes-cylinder motor.

Het weergaloze commentaar wordt dit jaar wederom verzorgd door onze eigen sleepboot-goeroe Tom Bakker. Hij beschikt over een grote dosis sleepbootkennis en is volledig thuis in het slepersjargon.

Waar de meeste mensen net het verschil tussen bak- en stuurboord kennen, zal hij de meest ervaren waterrot versteld doen staan van zijn nautische woordenschat.

De wedstrijd is vooral vanaf de brug naar Koudenhoorn goed te zien. Wees er dus op tijd bij!